Fisker Ocean redo för produktion – skruvar upp målen

Den 17 november ska tillverkningen av elsuven Fisker Ocean starta hos tillverkningspartnern Magna i Österrike. Redan nu skruvar Fisker upp prognoserna.

Fram till slutet av 2023 räknar Fisker med att tillverka 42 400 Ocean vid anläggningen. En höjning från det tidigare målet på 40 000 fordon. Det till följd av hög efterfrågan i Europa och USA.

Tillverkaren har redan plockat in 62 000 reservationer och räknar med 80 000 beställningar innan året är slut. Det mot det tidigare målet på 50 000 enheter. Det betyder att väntetiden kan bli lång för de som bokat sent.

– För oss ser jag det inte som en dålig sak eftersom det betyder att vi är fullbokade, vilket är jättebra, kommenterar vd Henrik Fisker till TechCrunch.

Under de senaste veckorna har förseriebilar rullat av produktionslinan hos Magna.

– Det är fantastiskt att se kvaliteten på Fisker Oceans som tillverkas för närvarande, och att också se dem stegvis förbättras vid varje besök. Det är givande att observera de kontinuerliga förbättringarna av tillverkningshastigheten på löpande band, berättar Henrik Fisker.

Under hösten har Fisker visat upp Ocean på mässor och evenemang runtom i Europa och USA. Intresset har varit stort kring elbilen och lockat storpublik på mässorna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.