Batteri på släp ska ge extra räckvidd till elbilen

Franska EP Tender tror sig ha hittat lösningen på långresan för elbilar med begränsad räckvidd. Ett batteri på 36,5 kWh placeras helt enkelt i ett släp efter elbilen.

Batterierna ska finnas utplacerade på hyrstationer och elbilsföraren ska enkelt svänga in på stationen och hyra ett fulladdat släp. EP Tender ser också en möjlighet att rädda urladdade elbilar med tekniken där en vägassistansservice levererar ett släp till den utsatta föraren.

Ännu finns inte produkten på marknaden, men tidigare har man lanserat en modell med en fossilmotor och bensintank på 35 liter. Den visade sig inte bli någon större succé och nu satsar man på rena batteriet. I framtiden kan också större batteriet komma.

– Vår mål är ett nå en batterikapacitet på 60 kWh inom fem år, skriver EP Tender.

Vi på Allt om Elbil tyckte först att tanken var lite lustig. Men vid närmre eftertanke kanske den ändå är ganska briljant. Om man investerar i en city-elbil eftersom man mest kör korta sträckor, skulle EP Tender vara lösningen när man måste göra den där långresan som man gör en gång väldigt sällan.

Enligt EV Tender klarar elbilisten 98% av alla sina dagliga resor. Släpet med batterierna skulle göra de sista 2 procenten möjliga. Nu gäller det bara att elbilen har dragkrok, som får dra minst 350 kg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.