Dacias elbilar blir billigast i Europa

Förra året visade Renault upp produktionsmodellen av Renault K-ZE. Det är en elbil helt och hållet ämnad för den kinesiska marknaden. Nu tycks det vara bekräftat att bilen även når Europa, men under varumärket Dacia.

I Renaults planer för de kommande åren finns bland annat en elbil från Dacia anpassad för just stadstrafik presenterad. Det är troligt att det är Renault K-ZE som märks om med ett Dacia-emblem.

Modellen är ytterst sparsamt utrustad med en motor på 45 hästkrafter och ett batteripaket på 26,8 kWh. Topphastigheten är 105 km/h medan räckvidden är omkring 200 kilometer.

Det är troligt att prislappen kommer landa någonstans omkring, eller möjligtvis till och med under 200 000kr och därmed kan det bli en av de billigaste elbilarna på marknaden. Modellen kommer att lanseras under 2021 enligt en tidplan presenterad av Renault.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.