Elsäkerhetsverket ogillar åtgärdsplanen för installerade Easee Home-laddboxar

Peter Esse vid en laddbox från Easee.

Förra året beslutade Elsäkerhetsverket om säljstopp för två laddboxar från norska Easee. Det efter en granskning av flera vanliga laddboxar på marknaden. Easee fick uppdraget att ta fram en åtgärdsplan för alla installerade boxar, och genomföra den planen senast mars 2024.

Easee ska ha arbetat ihop med Elsäkerhetsverket för att nå fram till en lösning. Easee hade bland annat föreslagit ett kompletterande klistermärke som en del av lösningen. Men nu meddelar myndigheten att lösningen inte är tillräcklig, något som elbilsexperten Peter Esse var först med att uppmärksamma.

I beslutet går det att läsa: ”Den åtgärdsplan och de förslag till åtgärder som hittills presenterats för Elsäkerhetsverket bedöms inte tillräckliga för att eliminera elsäkerhetsbristerna.”

– Easee har inte lyckats påvisa att deras egna lösning är lika säker som en extern jordfelsbrytare. Därmed så räcker det inte att bara skicka ut klistermärken med ny märkning, berättar Peter Esse.

Mer om beslutet berättar Peter om i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.