Gamla biltillverkaren som redan gör vinst på elbilar

Fiat 600e.

Fordonsjätten Stellantis storsatsar på elbilar över hela sin varumärkesportfölj. Där ingår bland annat märken som Fiat, Opel, Citroën och Peugeot med fler lanserade elbilar.

Fler modeller är dessutom på gång, och det med målet att snart bli en helelektrisk fordonskoncern i Europa. Bland annat kommer snart Sveriges billigaste elbil e-C3 från Stellantis-märket Citroën i år.

När andra fordonstillverkare kämpar med att göra vinster på sina elbilar så uppges Stellantis vara där redan idag, rapporterar Electrek. Strategin ”att helt enkelt satsa på elbilar och köra full fart framåt” har lyckats för koncernen.

Nästa steg ska nu vara att ha samma vinstmarginaler på elbilar som med bilar med förbränningsmotorer. Det sa Carlos Tavares, koncernchef för Stellantis, i ett uttalande tidigare i veckan:

– Vi jobbar väldigt, väldigt hårt för att få vinstmarginalerna på elektrifierade fordon till samma nivå som förbränningsbilar. Vi är inte där än. Men vi närmar oss, sa Carlos Tavares.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.