Eldriven pickup och SUV från VW-backande Scout får grönt ljus – nya teaserbilder

Volkswagen-backade Scout Motors är på väg tillbaka som bilmärke och i planerna finns både en eldriven pickup och en terränggående suv. Nu har Scout visat upp de första teaserbilderna på modellerna.

Samtidigt berättar Scout att man nu tagit det formella beslutet att påbörja bygget av de två elbilarna. Produktionen kommer att ske vid en ny anläggning i South Carolina, USA.

Framåt sommaren ska man ta det första spadtaget till fabriken. Den ska sedan stå klar så att man kan starta produktionen av den första bilen i slutet av 2026.

Teaserbild på suven.

– Scout har varit en amerikansk ikon sedan man introducerade en SUV 1960. Det är fordonet som tog din familj på en campingtur, som gav tillgång till naturen och som dök upp på arbetsplatsen varje morgon. Idag ombildar vi Scouts ursprungliga uppfinningsrikedom och elektrifierar dess framtid. Vi tar med oss scoutandan till South Carolina och det kommer att bli en jäkla tur, kommenterar Scott Keogh, VD för Scout Motors.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.