Blocket: Begagnatpriset på elbilar sjönk till rekordlåga nivåer i februari

Pressbild: Blocket

Det ekonomiska läget rör till det på begagnatmarknaden för bilar och elbilar. Höga räntor och stigande inflation gör nu att priserna på elbilar är nere på rekordlåga nivåer efter en period av stigande priser.

Det skriver Blocket som noterar att medianpriset i februari på en elbil var 390 000 kronor. Det är den lägsta nivån på ett år. Sedan januari är priset nere med 1,27 procent.

Samtliga bränsletyper har sjunkit under den senaste tiden. Diesel är dock den bränsletyp som sjunkigt mest i februari, då mediapriset sjunk med 3,61 procent. Även dieselbilar såg lägre priser med en minskning på 2,56 procent.

– Med räntor och inflation som bara fortsätter att stiga är stora utgifter som bilköp inte det första som folk har i tankarna, och det prisrally som varit på framförallt elbilar verkar nu ha helt vänt. Priset på elbilar som nådde sin topp på över 500 000 kronor under förra sommaren är nu nere på 390 000 kronor. Samma nivåer som i början på förra året, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.