Elbilen Nio ET7 klarade över 1000 km i räckviddstest

Kinesiska elbilstillverkaren Nio har länge talat om ett batteri som ska ta märkets bilar längre än 1000 kilometer på en laddning. Det genom ett helt nytt semi solid state-batteri med en halvfast gelliknande elektrolyt.

Nu har Nios VD William Li personligen testat batteriet under verklig körning. Han gav sig ut på en långresa med en Nio ET7 från Shanghai till Xiamen City i Kina vilket resulterade i en total körsträcka på 1044 kilometer.

Hela resan gick att följa genom en livesändning. Under resan hade William Li med sig olika gäster och man stannade endast för mat, fika och toalettpauser.

De enda stoppen under resan var för att äta och pudra näsan.

– Räckviddsutmaningen med 150 kWh-batteriet är klar med ett slutresultat på 1044 kilometer, skriver William Li i sociala medier.

William berättar att det var en ovanligt kall morgon med två minusgrader när man påbörjade resan klockan 6.32. Av den anledningen trodde inte Nios ingenjörer att man skulle bräcka 1000-kilometersintervallet. Men batteriet presenterade bättre än väntat och klockan 20.33 på kvällen anlände man till Xiamen City med 3 procent kvar på batterimätaren.

– Slutförandet av denna uthållighetsutmaningen bevisar förmågan hos 150 kWh Long Range-batteriet. Detta batteri är för närvarande det batteripaket med den högsta energitätheten i massproduktion i världen och har utmärkt säkerhetsprestanda, fortsätter William Li.

– Ännu viktigare är att alla modeller till försäljning kan uppgraderas till 150kWh-batterier genom Nios batteribytessystem, tillägger William Li.

Kördata

Nio har i efterhand redovisat statistiken för resan. Den är enligt följande:

  • Total körsträcka: 1044 km
  • Förbrukning: 13,2 kWh/100 km
  • Totalt körtid: 12,4 timmar (exkl. pauser)
  • Total restid: 14 timmar
  • Snittfart: 83,9 km/h.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.