Elbilen MG4 blir kombi för att ersätta åldrande MG5

MG4+MG5. OBS! Kollage.

MG var en av de första att lansera en eldriven kombi i Europa i form av MG5 Electric. Men modellen som initialt bygger på SAIC-koncernens bil Roewe i5 från 2017 har fått ett par år på nacken. Det finns all anledning till att låta den gå i pension.

Istället kommer MG ersätta MG5 med en kombi som bygger vidare på den mer aktuella elbilen MG4. Att låta karossen växa på MG4 Electric medför många vinster, både kostnadsmässga och tidsmässiga i kontrast till att utveckla en helt ny MG5 från grunden.

Brittiska AutoCar skriver att MG4 som kombi kommer att börja säljas redan senare detta året. En sådan skulle få betydligt bättre prestanda och komfort, jämfört med sin föregångare.

Men MG5 ska inte skrotas helt och hållet. En ny variant som blir större, modigare och mer avancerad än den tidigare generationen kommer att lanseras längre fram.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.