Zeekr och Waymo visar mer av sin eldrivna robottaxi

Volvos koncernsyskon Zeekr visar mer av nya elbilsplattformen SEA-M som är en vidareutveckling av Geelys SEA-plattform. Plattformen är speciellt designad för autonoma och självkörande robottaxis samt transportbilar med krav på stora lastutrymmen.

Själv grundtanken är en plattform ”designad kring föraren, som inte existerar i en självkörande bil”. Här har man istället skapat en grund för att kunna erbjuda ”ett intelligent och mobilt vardagsrum”.

En av de självkörande elbilarna som Zeekr utvecklar är en robottaxi i samarbete med Waymo. Nu får vi se ytterligare bilder på konceptet som maximerar möjligheterna med SEA-M-plattformen.

Plattformens plana golvet, och en flexibel hjulbas gör det möjligt att skapa rätt förutsättningar för det fordon den ska ligga till grund för. På robottaxin har Zeekr skapat en rymlig interiör med flexibla stolar som kan anpassas efter ändamålet. En serie skärmar gör det möjligt för passagerare att underhållas under resan.

SEA-M-plattformen.

Fordonet har i första hand designats för den amerikanska marknaden. Men det finns ännu ingen tidplan på när den kan lanseras.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.