Tesla har publicerat Master Plan del 3 – hållbar energi till hela planeten

Idag har Tesla publicerat del 3 i sin Master Plan. Företagets långsiktiga strategi och plan framåt. Om del 1 och del 2 var relativt enkla (i form av punktade blogginlägg) så är del 3 något helt annat.

Tesla Master Plan del 3 är en omfattande artikel på 41 sidor. Den går i detalj in på det som Tesla beskrev under Tesla Investor Day den 1 mars i år. Nämligen hur världen kan eliminera fossila bränslen.

Målet är en hållbar global energiekonomi genom konsumentens elektrifiering, hållbar elproduktion och energilagring.

Grundpelaren i rapporten är att dagens energiekonomi har ett allt för stort resursslöseri och är alldeles för ohållbar. Man uppmärksamma energiförlusterna och resursanvändningen i samband med gruvdrift, raffinering och förbränning av bränslen.

Tesla menar att vi måste komma ifrån detta. Här presenterar Tesla sex konkreta steg, där man kan ta vara på resurserna betydligt mer effektivt och också minska de betydligt negativa aspekterna användandet.

De sex punkterna är:

  1. Förnya det befintliga nätet med förnybar energi
  2. Ställ om till elfordon
  3. Byt till värmepumpar i bostäder, företag och industri
  4. Elektrifiera industriprocesser som kräver höga temperaturer (t.ex. stålverk, väteproduktion)
  5. Hållbara bränslen till flygplan och båtar
  6. Skapa en hållbar energiekonomin.

Rapporten i sin helhet finns att läsa här.

Den finns också att se i videoformat från Teslas Investor Day:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.