Denna eldrivna minisuv från GM och SAIC kan bli ännu en storsäljare

En av Kinas bästsäljande elbilar är Wuling Hongguang Mini. Det är en kompakt elbil med en prislapp på strax under 40 000 kronor och en räckvidd på 12 mil. Perfekt för kinesisk storstadspendling.

Bakom den kompakta elbilen står SAIC Motor och General Motors. Nu har duon en ny liten och annorlunda modell på gång. Det i form av en fyrhjulsdriven minisuv som kommer under bilmärket Baojun KiWi.

Minisuven kommer så klart få terränggående egenskaper med bland annat fyrhjulsdrift. Den är utrustad med två motorer som har en kombinerad effekt på 80 kW (108 hk). Batteriet kan ändå bli relativt stort med en kapacitet på 31,9 kWh. Det skulle kunna ge en räckvidd på runt 200 kilometer.

Minisuven väntas bli en direkt utmanare till tredörrarsvarianten av Suzuki Jimny som är populär i Kina och omkringliggande regioner. Den är däremot inte eldriven. Det gör Baojun KiWi till en unik modell med goda förutsättningar att lyckas på en snabbt växande marknad när elbilar med låga priser är högt eftertraktade.

Officiellt kommer suven ha premiär under det här kvartalet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.