Säljstart för lyxiga elbilen Hongqi E-HS9 – med första leverans detta kvartalet

Hongqi E-HS9 är minst sagt en uppseendeväckande skapelse. En stor sjusitsig suv med fullt fokus på lyx, komfort och prestanda. I veckan öppnade orderböckerna och de första kundleveranserna ska starta under det här kvartalet.

Initialt lanseras Hongqi E-HS9 i tre utrustningsnivåer. Instegsmodellen Comfort startar på 889 900 kronor och är utrustad med ett batteri på 84 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 396 kilometer. Den får en motor på 435 hästkrafter.

Nästa steg upp erbjuder en större motor som levererar 551 hästkrafter. Den har även ett större batteri på 99 kWh med en räckvidd på upp till 465 kilometer. Priset landar då på 1 079 900 kronor.

Den tredje varianten är Exclusive-modellen som har samma batteri och motor som mellanmodellen. Den introducerar en rad uppgraderingar till interiören. Bland annat större och lyxigare säten på bekostnad av en sittplats. Alltså har den plats för sex personer.

Här kommer också bekvämligheter som ventilerade säten med massage, luftfjädring, fler skärmar och säten i äkta nappaläder. Priset startar på 1 169 900 kronor.

Det är Hedin Bil som importerar och säljer Hongqi E-HS9 i Sverige. Den finns nu på 14 stycken Hedin Bil-anläggningar runtom i landet.

– Det känns fantastiskt kul att ansluta till Hedin-koncernen och få möjligheten att arbeta med detta prestigefyllda varumärke. Hongqi E-HS9 är en unik produkt i ett exklusivt segment och intresset för modellen och varumärket har varit mycket stort hittills. Nu ser vi fram emot att kunna erbjuda kunder att uppleva och beställa Hongqi i Hedin Bils anläggningar och inom kort börja leverera denna imponerande elbil, säger Simon Fransson.

I en video summerar norska Youtuber Björn Nyland sina tankar om E-HS9:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.