Cadillac Escalade visas som elbil senare i år

GM:s Cadillac ska genom elektrifieringen återigen hitta tillbaka till sina rötter och ta platsen som ett äkta premiummärke. Ett första steg är Cadillac Lyriq som presenterades förra året.

Nu fortsätter portföljen att växa och nästa modell är att bli helt eldriven är stora suven Cadillac Escalade. Modellen har framför allt kanske populariserats genom film och musik. Den är ett givet inslag i Hollywoods actionfilmer och hip-hopens musikvideos.

Den helt eldrivna modellen får tillägget IQ i namnet, något som också kommer att läggas till på elbilen Lyriq. Cadillac Escalade IQ kommer att ha premiär senare i år.

Cadillac lovar ”samma nivå av hantverk, teknik och prestanda” som gjort Escalade framgångsrik i segmentet med stora lyxiga suvar under de senaste 20 åren.

– IQ-namnstrategin hyllar att Cadillac introducerar en annan typ av elbil på marknaden, en som fungerar tillsammans med människors vardag, skriver Cadillac om den nya namnstrategin för elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.