Audi startar produktionen av elmotorerna till Audi Q6 e-tron

I ungerska Győr lägger nu Audi grunden för sin nya elbilsplattform PPE och den kommande elbilen Audi Q6 e-tron. Här kommer Audi att tillverka den nya elmotorn som ska sitta i modellen.

För att kunna tillverka elmotorn har Audi installerat tre nya produktionslinjer vid fabriken som sedan tidigare också tillverkar motorerna till Audi Q8 e-tron. 700 personer kommer vara involverade i produktionen, som går i treskift för att producera upp till 2000 elmotorer varje dag.

De färdiga motorerna skeppas sedan till Ingolstadt i Tyskland där Audi Q6 e-tron ska produceras. Den produktionen är planerad att dra igång innan slutet på detta året. Fabriken i Györ kommer dessutom förse Porsche med elmotorer för PPE-plattformen.

Audi Q6 e-tron.

– Starten av produktionen i Győr är en viktig milstolpe inför produktionsstarten av Audi Q6 e-tron. Jag vet av egen erfarenhet hur passionerat teamet på Audi Ungern arbetar och hur systematiskt de arbetar med att driva på elektrifieringen av världens största motorfabrik. Med sin enorma expertis inom drivsystem och koldioxidneutral produktion är Győr-anläggningen en oumbärlig del av Audis globala produktionsnätverk, säger Gerd Walker, Produktions- och Logistikchef i Audis ledning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.