Aehra avslöjar detaljer om sin andra elbil: ”Ett koncept som hittat ut på vägen”

Den amerikanska elbilsuppstickaren Aehra visade tidigare i höst upp sin första bilmodell. Det i form av den ultralyxiga Aehra SUV (bilden ovanför). Den är utrustad med en motor på 600 kW (805 hk) och en räckvidd som ska överstiga 800 kilometer.

Nästa elbil från Aehra kommer att bli en sedan. Den ska utmana lyxigare elbilar som Mercedes EQS. Nu lättar Aehra en aning på locket och ger oss en första titt på konceptet inför den planerade premiären i februari 2023.

Den kommer att placera sig under Aehra SUV ur många aspekter. Bland annat kommer priset hamna en bit under riktpriset 180 000 euro som satts på SUV-syskonet.

Designmässigt lovar man en modell som ska påminna mer om en sportbil än en sedan. Den ska se ut som en ”konceptbil som hittat ut på vägarna”, avslöjar designchefen Filippo Perini för Autocar.

Aehra SUV med sina unika dörrar.

Interiört ska det ska det finns gott om utrymme, och fem fullvuxna ska få plats utan kompromiss. Aehra SUV har fått unika lambodörrar – även sedanen kommer att få uppseendeväckande dörrar men inte av samma typ som vi ser på suven.

Sedanen kommer till 70 procent dela komponenter med Aehra SUV. Det innebär bland anna samma stora batteri på 120 kWh och en uppsättning motorer som levererar uppåt 600 kW (805 hk).

– Den kommer att ha en bekant känsla och designspråket kommer att förbli detsamma som suven men med en viss skillnad framtill. Det är svårt att göra en sådan här bil, en premium sedan. Du kan inte vara blyg med designen, säger Filippo Perini.

Vad Aehra planerar att visa upp får vi se i februari. Då är det premiär. Leveranserna av de båda modellerna ska starta 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.