Video: En titt på sportiga suvcoupén Aiways U6ion – på Europaturné

Aiways som tidigare år lanserade suven Aiways U5 på den svenska marknaden gör sig nu redo för att ta nästa modell till Europa. Denna gången handlar det om en sportigare upphöjd coupémodell vid namn U6ion som ska tilltala en yngre målgrupp.

Inför säljstarten av den nya Aiways-modellen som ska ”lanseras i Europa i början av 2022” genomför man nu en turné genom Europa.

Än så länge så har Aiways delat med sig av nio platser man tänker besöka under turnén med en konceptvarianten av den nya modellen. Det första stoppet är i Antwerpen, Belgien och pågår just nu. Ett filmklipp från det besöket kan du se i videon nedan:

Efter besöket i Antwerpen kommer Aiways också att besöka Tyskland, Portugal, Italien, Spanien, Frankrike, Danmark och Lettland. Hela turnéplanen är ännu inte satt i detalj.

Det är mycket möjligt att Aiways också planerar in ett stopp i Sverige. Närmast just nu är annars Danmark som kommer att ske ”någon gång i juli”.

Aiways har tidigare beskrivit U6ion som en dramatisk och muskulös modell som ska tilltala unga och miljömedvetna köpare. Man lyfter fram en ungdomlig interiör med fokus på spel och underhållning, sportiga stolar och en växelväljare som tagit formen av ett flygplans hastighetsreglage.

Detaljerna om de tekniska specifikationerna för den europeiska varianten av Aiways U6 är ännu inte klara. Det finns inte heller någon prisuppgift eller exakt lanseringsdatum.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.