Toyota visar de första bilderna på två nya elbilar

Toyota har nu inför den officiella premiären på bilmässan Japan Mobility Show valt att visa upp sina två nya koncept på elbilar. Vi får några teaserbilder och dessutom lite korta fakta om vad det är för elbilar vi kan förvänta oss.

De två konceptmodellerna suven FT-3e och den sportiga modellen FT-Se ska ge en första glimt av hur Toyota ska ge sig an en elektrifierad framtid. Bilen kommer inte längre bara vara ett transportverktyg, menar Toyota. Den kommer att bli en livsstilspartner med stor flexibilitet utefter kundens egna värderingar.

Toyota FT-3e

Toyota beskriver FT-3e som en tydlig vision av nästa generationens elbilskoncept. Löftet är helt nya körupplevelser och ett utbud av personliga tjänster genom en ny teknisk standard.

Toyota har bland annat tidigare lyft fram steer-by-wire-teknik och avancerad fyrhjulsdrift som självklarheter på den nya generationen elbilsplattform som Toyota arbetar på. Det är något som i större utsträckning ska göra det möjligt för förare att individuellt anpassa sin Toyota utefter egna preferenser.

FT-3e får en exteriördesign som kombinerar både avancerad styling och estetik samtidigt som linjerna och ytorna som utgör karossen ska vara så enkla som möjligt, förklarar Toyota. Digitala displayer på bilens dörrsidor ska ge direkt information om batteristatus, kupétemperatur och inre luftkvalitet när föraren närmar sig bilen.

Toyota FT-Se

På det mer sportigare planet ger Toyota också en först glimt av sitt högpresterande koncept FT-Se. Modellen ska ta sportbilar in i en klimatneutral era och är framtagen i nära utveckling med racingdivisionen Toyota Gazoo.

Här har Toyota fokuserat på stabilitet och prestanda genom god aerodynamik. Modellen kommer vara fullt uppkopplad och ska växa med föraren genom löpande mjukvaruuppdateringer, skriver Toyota kort.

Bilens präglas av breda och låga proportioner tillsammans med ”en elegant, banbrytande siluett som minskar det aerodynamiska motståndet”. Interiört utlovas en skålad sittbrunn för att skapa en uppslukande körupplevelse. Instrumentpanelen sitter låg för att säkerställa en bra sikt runt bilen.

Den fullständiga avtäckningen av koncepten sker i nästa vecka under Japan Mobility Show.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.