Toppbetyg för Volkswagen ID.5 i Euro NCAPs krocktester

Euro NCAP har krocktestat Volkswagens senaste elbil ID.5 och modellen får toppbetyget fem stjärnor. Högst betyg får bilen i kategorin ”Skydd av vuxna” med 93 procent av de tillgängliga poängen.

I bedömningen ingår incidenter som frontalkrock, sidokrock och whiplashtester. Volkswagen lyfter själva fram mittkrockkudden vid framsätena som ett extra skyddande säkerhetsinslag som bidrar till den höga säkerheten.

Volkswagen ID.5 får 89 procent i kategorin ”Skydd av barn” som utöver kollisionstesterna också bedömer alternativen för säker installation av bilbarnstolar av olika storlekar.

I kategorin ”Förarstödsystem” får ID.5 85 procent tack vare sin standardutrustning som trötthetsvarnare, autobroms och filhållningsassistenten. I den sista kategorin ”Oskyddade trafikanter” får bilen 76 procent av poängen.

Resultatet är delvis baserat på ID.4

I testerna får Volkswagen ID.5 exakt samma betyg som Volkswagen ID.4. Det är egentligen inte så konstigt då de två modellerna är baserade på varandra.

I en del av bedömningen av säkerheten hos ID.5 använder Euro NCAP dessutom resultatet från testerna av Volkswagen ID.4. Euro NCAP gjorde bedömningen att bilarna var så likvärdiga att det var möjligt.

Lanseringen av Volkswagen ID.5 i Sverige sker senare i vår och kommer erbjudas i två varianter. Dels i en bakhjulsdriven standardmodell och i en fyrhjulsdriven GTX-variant med mer prestanda och sportiga designdetaljer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.