Säljstart för Volkswagen ID.5 och ID.5 GTX – kostar från 549 900 kronor

Idag öppnar Volkswagen orderböckerna för sin tredje elbil på MEB-plattformen. Det handlar om suv-coupén Volkswagen ID.5 Pro Performance och ID.5 GTX.

Båda varianterna är utrustade med ett batteri på 77 kWh. Räckvidden är 522 kilometer hos ID.5 Pro och 488 kilometer för GTX-versionen. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 135 kW respektive 150 kW.

Fokus för GTX-modellen är fyrhjulsdrift genom dubbla motorer som levererar upp till 299 hästkrafter. Sprinten 0-100 km/h ska den klara på 6,3 sekunder. Dessutom har den egna sportigare designdetaljer som den andra versionen inte har. ID.5 Pro är bakhjulsdriven med 204 hästkrafter.

– Vår eleganta eldrivna SUV-coupé ger kunderna den nya mjukvaruversionen ID.Software 3.0. Konkret innebär detta att förbättrad laddningskapacitet och röststyrning säkerställer en hög nivå av användarkomfort, säger Klaus Zellmer, styrelsemedlem för Volkswagen med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

ID.5 kommer också med ”Car2X”-kommunikation som standard. Den gör det möjligt för att kommunicera med andra kompatibla bilar i närheten och kan på ett smart sätt varna för faror, olyckor eller stillastående trafik.

Trots den sluttande kupéformen lastar ID.5 mer i bagageutrymmet än ID.4 Bagageutrymmet är på 549 liter (6 liter större). Takhöjden i baktsätet är ungefär 12 milimäter lägre än hos ID.4. Som tillval finns också elektriskt utfällbara dragkroken. ID.5 Pro Performance kan dra upp till 1 000 kg medan dragvikten är 1 200 kg för ID.5 GTX.

Svenska priser

De svenska priserna startar på 549 900 kronor för ID.5 Pro Performance och för fyrhjulsdrivna GTX startar priserna vid 609 900 kronor. De båda varianterna är nu beställningsbara. Själva lanseringen sker preliminärt i början av andra kvartalet 2022, förtydligar Volkswagen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.