Tillverkningen av nya Hyundai Kona Electric har startat i Europa

Vid sin europeiska produktionsanläggning i Tjeckien tillverkar Hyundai sedan två år tillbaka elbilen Hyundai Kona Electric lokalt i Europa, för Europa. Nu berättar Hyundai att produktionslinorna skiftat om och att man nu tillverkar nya uppdaterade Kona Electric vid anläggningen.

Innan slutat på detta året räknar fabriken med att producera 21 000 exemplar av bilen. Nästa år är produktionsmålet 50 000 enheter. Att tillverka bilar lokalt är en del av Hyundais långsiktiga strategi, där viktiga modeller för olika marknader ska tillverkas lokalt.

– Hyundai ser Europa som en kärnmarknad. Som ett svar på den växande efterfrågan på elbilar i regionen, och för att korta ner leveranstider, producerar vi en av våra viktigaste elbilar på den europeiska marknaden i Europa, kommenterar Michael Cole, VD för Hyundai Motor Europe.

Nya Hyundai Kona är både större och rymligare än sin föregångare. Den har fått en ny elmotor på 160 kW, ett nytt större batteri på 65,4 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 514 kilometer.

Den kompletteras av en basmodell, med en motor på 114,6 kW, ett batteri på 48,4 kWh och en räckvidd på 377 kilometer. Batterierna i den Europatillverkade versionen av Kona Electric kommer från LG:s batteriproduktionsanläggning i Wroclaw, Polen.

På sikt kommer Hyundai att tillverka fler eldrivna modeller i Europa och går hand i hand med strategin att år 2035 bara sälja elbilar i Europa. Fram till 2030 kommer företaget att lansera 11 nya elbilar till marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.