Tesla Club Sweden har provkört nya Tesla Model S Plaid

Foto: Tesla Club Sweden

Som först i Sverige fick Tesla Club Sweden möjlighet att provköra nya Tesla Model S Plaid. Det hela finns summerat i en artikel som samlar de första intrycken, och inte minst reder ut en del osäkerheter.

Tesla Model S Plaid saknar nämligen både traditionell ratt, växelväljare och blinkersspak. Det har gjort en del oroliga, men TCS märkte under provkörning att det var något som man ganska snabbt kunde vänja sig vid.

– Jag kan lugna alla med att det tog inte många minuter innan Teslas yoke kändes lika naturligt för mig att använda som en traditionell ratt, skriver Tibor Blomhäll, ordförande för TCS.

Även avsaknaden av traditionell blinkersspak och växelväljare varit något man vande sig vid relativt snabbt noterade Tibor. Rejält med prestanda, en tystare kupé och en högre premiumnivå på interiören var några av de andra reflektionerna från provkörningen.

Läs mer: Hela provkörningsrapporten finns att läsa via den länken till Tesla Club Sweden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.