Snart premiär: Ny elsuv från Renault och lågpris-elsuv från Dacia

Renault har gjort succé i Sverige med sin lilla elbil Zoe. Till dagens datum är det den mest sålda elbilen i landet. Nu gör Renault sig redo att presentera nästa stora succéer. Det gör man under det egna digitala evenemanget eWays eftersom årets upplaga av Paris Motor Show ställdes in.

Den 15 oktober kommer Renault att presentera ett koncept på sin nästa elsuv. Vi får redan nu en teaser på den modellen, i bilden ovan. Elbilen kommer bygga på den Renault-Nissan-gemensamma plattformen CMF. Samma plattform som Nissans kommande elbilen Nissan Ariya använder.

Den andra stora nyheten blir presentationen av produktionsmodellen av den första elbilen från lågprismärket Dacia. Dacia Spring ska vara en elbil tillgängliga för alla, skriver Renault inför evenemanget.

Konceptbild på Dacia Spring

Dacia Spring kommer släppas under våren 2021. Det kommer vara en kompakt elbil, framtagen för stadspendling med en räckvidd på över 200 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.