Samtliga Polestar 2 återkallas: Plötsliga motorstopp

Polestar väljer att återkalla samtliga levererade Polestar 2. Det sedan ett mjukvarufel som gör att bilarna plötsligt kan tappa kraft eller stanna under färd upptäckts. Enligt Dagens Industri ska tre incidenter finnas rapporterade i Sverige.

– Det har inte skett några olyckor eller personskador på grund av att framdrivningen fallerat. Broms, styrning och andra system fungerar som de ska, säger Polestars kommunikationschef Brent Ellis till Dagens Industri.

Tidigare har det kommit rapporter från enskilda ägare som inte kunnat starta sina bilar. Då har många fått ringa bärgaren. Nu tycks graden av allvar på problemen ha ökat och Polestar väljer att återkalla alla levererade Polestar 2 i väntan på en lösning. Totalt rör det sig om 2 200 bilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.