Redo att lägga ner BMW i3 efter nio år och 250 000 exemplar

Den lilla elbilen BMW i3 hade premiär 2013 och blev en synlig symbol för elbilar tillsammans med Tesla Model S, Nissan Leaf och Renault Zoe för ett årtionde sedan.

Trots att det var en väldigt nischad modell, med begränsad räckvidd och relativt högt pris blev den snabbt en succé. BMW har levererat omkring 250 000 exemplar av elbilen globalt. Omkring 4000 av dem finns i Sverige.

Nu är det däremot klart att BMW kommer lägga ner tillverkningen av BMW i3, enligt brittiska Autocar. Produktionslinan stannar BMW i juli i år för att ge plats åt nya modeller.

Under de senare åren har BMW satsats allt mer på elbilar och lanserat ett flertal helt eldrivna modeller. Ersättaren till BMW i3 förväntas bli BMW iX1 som har tillverkningsstart senare i år och nästa generations Mini som kommer 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.