Ram visar upp eldrivna pickupen Ram 1500 Revolution

Amerikanska pickuptillverkaren Ram har nu visat upp sitt första koncept på en elbil. Det i form av den eldrivna pickupen Ram 1500 Revolution. Den är fullspäckad med teknologi och praktiska lösningar.

Ram går inte in på allt för mycket tekniska detaljer om räckvidd eller prestanda. Sedan det första omnämnandet av pickupen har man däremot lovat att vara ledande inom räckvidd, dragkapacitet, lastkapacitet och snabbladdning.

Klart är att Ram 1500 Revolution bygger på en 800-voltsarkitektur. Den ska klara av att snabbladda med upp till 350 kW. Det ska ge 16 mil körsträcka på 10 minuters laddning.

Ram 1500 Revolution får ett rälssystem som gör det möjligt att flytta om och anpassa placeringen av sittplatserna i kupén, det går att öppna den bakre väggen till lastbädden och den främre delen mot frunken.

Lastbädden går att förlänga och allt detta ska göra det möjligt att lasta föremål med en längd på upp till 5,5 meter.

Ram 1500 Revolution får en hel del unika och tekniska lösningar. En funktion är Shadow Mode där pickupen kan följa efter föraren som går framför fordonet, och följa enklare instruktioner genom röststyrning. En praktisk funktion om föraren snabbt måste flytta på fordonet och inte vill hoppa in i hytten.

Ram siktar på att pickupen kommer att bli självkörande upp till nivå 3. Den kommer då fälla undan ratten och hålla föraren uppmärksam om vad som händer på vägen genom ljus, vibrationer och sensorer.

Pickupen får också ett stort glastak. Opaciteten ska gå att justera individuellt för varje passagerare för att minska på ljusinsläppet efter eget önskemål.

En rymlig frunk med stor öppning är ett givet inslag. Det finns också en genomlastslucka in i kupén, för att underlätta lastningen av långa föremål.

En robust och kraftfull interiör. I fokus står mittskärmen som består av två skärmar. Den nedre skärmen kan plockas bort helt och hållet för att användas i andra delar av pickupen.

Mittkonsolen är justerbar och kan både fungera som ett traditionellt armström, fällas ut och bli ett litet arbetsbord eller ytterligare en sittplats.

Lansering 2024

Om ett par månader kommer Ram att visa upp den färdiga produktionsversionen. Den ska sedan gå i produktion under 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.