Omoda har siktet på Sverige med prispressad elbil

Biltillverkaren Omoda, som ägs av kinesiska Chery, fokuserar på stadsjeepar som ska locka unga par i storstäder som vill köpa sin första elbil. Märket har nu startat upp på 14 marknader runtom i världen, och i somras startade de första leveranserna i Italien och Spanien.

Företagets vision är att leverera häftiga suvar som fokuserar på utseende, köregenskaper och intelligent teknik i kombination med hög säkerhet. Den första modellen Omoda 5 fick fem stjärnor av Euro NCAP.

Modellen erbjuds med två olika plattformar, både som bensindriven och helt eldriven. Omoda 5 EV som är elbilen får ett batteri på 64 kWh och en räckvidd på 450 kilometer. Den drivs framåt av en motor på 150 kW (204 hk). Ett av målen är energieffektivitet, med en förbrukning på under 15 kWh/100 km.

Den eldrivna versionen introduceras i Europa i början på 2024 – och väntas på flera europeiska marknader få ett riktpris på 35 000 euro. Hittills i år har Omoda sålt närmare 85 000 bilar, de flesta på hemmamarknaden i Kina.

Nu berättar Omoda genom ett pressutskick att man också kommer till Sverige och ”det i en nära framtid”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.