Nytt eldrivet koncept – avslöjar exteriören på eldrivna Renault Scénic som kommer 2024

Idag visar Renault upp ett nytt koncept på en ny bil. Med konceptet vill Renault illustrera flera delar av sin framtida. En del bitar närmre verkligheten än andra. Det rör sig om en ny elbil, framtidens interiöra design och nya tekniker för hållbar mobilitet.

Konceptet ska också förkroppsliga Renaults hållbarhetsmål genom innovativ teknik. Det är byggt med 70 procent återvunnet material, och när bilen nått slutet på sin livslängd kan över 95 procent av fordonet, inklusive batterier, återvinnas.

Först ut avslöjar Renault att konceptet visar den exteriöra designen som vi kan förvänta oss att se på Renaults nästa familjebil. Det handlar om nya Scénic som blir helt eldriven med en planerad marknadsintroduktion till 2024. Den förkroppsligar tydligt Renaults framtida nya exteriöra designspråk.

Interiören

Om exteriören är nära verkligheten, så är interiören något helt annat. Interiören på konceptet beskriver Renault som högst ”framåtblickande”. Det vi ser är en vågad och annorlunda design bestående av en bred horisontell skärm och flera små hjälpande skärmar.

Ett kamerasystem integrerat fram på bilen förstorar också förarens synfält med 24 procent och visar det på den breda skärmen vilket ger 180° grader sikt framåt.

Varje säte är utrustat med mikrofoner och högtalare och ska kunna vidaresända passagerarnas och förarens röster. Det ska underlätta kommunikationen mellan passagerarna i fordonet.

I dörrarna sitter luftfilter som ska rena luftkvalitén inuti fordonet genom att filtrera utomhusluften. Avsaknaden av B-stolpen och ett helt plant golv ska göra insteget till bilen enklare.

Räckviddsförlängare

Den tredje delen Renault vill illustrera är alternativ och möjligheter med framtida drivlineteknik inom hållbar mobilitet. En räckviddsförlängare i form av en 16 kW-bränslecell ska förlänga räckvidden på det 40 kWh stora batteriet. Den kombinerande tekniken ska göra det möjligt att köra upp till 800 kilometer utan att stanna för att ladda batteriet.

Men nu är vi i framtiden, är Renault tydliga med att påpeka, kanske runt 2030.

– Alla våra företagsåtaganden räcker inte om vi inte tar dem hela vägen ner till våra fordon. Vi kallade det Scénic Vision. Scénic, som vår ikoniska modell, Vision eftersom den passar människors nya förväntningar, säger Luca de Meo, VD Renault Group och Renault varumärke.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.