Video: Så laddar du din icke-Tesla vid en Tesla Supercharger

Igår öppnade Tesla upp delar av sitt nätverk med snabbladdare så att elbilar från andra bilmärken kan ladda vid stationerna. Öppnandet ger ett tillskott på 542 snabbladdare på 42 platser runtom i Sverige. En efterlängtad tillökning för de flesta elbilisterna.

Tesla Superchargers är kompatibla med alla elbilar som är utrustade med en CCS-kontakt. En sådan kontakt har de absolut flesta elbilarna idag. För att ladda vid Tesla-laddaren behöver du ladda hem Teslas app, skapa ett användarkonto och lägga in dina kontaktuppgifter och kortinformation.

I appen ser du vilka stationer som Tesla har öppnat upp. Tesla har nämligen inte öppnat alla stationerna. De 42 stationerna är däremot en majoritet Teslas omkring 50 stationer i Sverige.

Så laddar du

Peter Esse från Teknikveckan har skapat en kort introduktionsvideo på hur du laddar din elbil vid en Tesla Supercharger. I videon pratar han också lite kort kring vett och etikett och vad du bör tänka på om du har laddluckan på ”fel” sida av elbilen.

Videon ser du nedan:

Tesla har också öppnat upp flera av sina snabbladdare i andra europeiska länder. Det är också möjligt för dig att ladda där. Dessa länderna är Norge, Nederländerna, Frankrike, Spanien, Storbritannien, Belgien och Österrike.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.