Nya Zeekr 009 Grand är en biograf på hjul med en skärm på 43 tum

Zeekr har släppt en ny extra lyxig variant av sin stora eldrivna minibuss 009. Sedan lanseringen förra året har Zeekr levererat 22 000 exemplar av den sexsitsiga minibussen. I det nu extra lyxiga utförandet som bär namnet Zeekr 009 Grand får den nu istället bara fyra sittplatser.

Lyxen börjar i fronten där grillen på Grand är tillverkad av rostfritt stål av ”mästerhantverkares skickliga händer” och glänser efter 30 timmars manuell polering. På samma sätt ska de nya 20-tum stora smidda fälgarna stå för samma precision och engagemang med timmar av polering bakom sig.

I interiören återfinns naturlig marmor från Himalaya som noggrant handpolerats och bakats in i panelerna i baksätet, och ger varje Zeekr 009 Grand ett unikt utseende.

Marmor i dörrsidorna.

I baksätet finns också två lyxiga bekväma stolar i ultramjukt anilinläder. Sätena påstås vara de enda bilsätena i världen som ger 12-zonsstöd med 24-vägsjustering. Så att de ska passa alla perfekt oavsett kroppsform.

För en verkligt uppslukande infotainmentupplevelse har Zeekr placerat en 43-tums LED-smartskärm i baksätet, som kompletteras av ett Surround-system med 31 högtalare från Yamaha.

Skärmen är på hela 41 tum.

Zeekr beskriver det hela som den bästa tänkbara biografupplevelsen på rullande hjul någonsin.

009 Grand har också fått en ny drivlina med helt nya motorer vilket ökar på prestandan rejält. Bilen gör nu 0 till 100 km/h på 3,9 sekunder. Dessutom är bilen baserad på ett förbättat 800-voltsystem med CATLs Qilin-batteri. Räckvidden är upp till 702 kilometer (CLTC) och att ladda på med 500 km ska vara möjligt på 12 minuter.

Zeekr 009 och dess syskonmodell Volvo EM90 är utvecklade för den kinesiska marknaden. Om någon av modellerna kommer till Europa återstår att se. I Kina kostar 009 Grand motsvarande 1,2 miljoner kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.