Nya elbilar skriver om topplistorna över de populäraste elbilarna i Sverige

I Sverige har små-elbilarna Renault Zoe, BMW i3 och Nissan Leaf genom åren tillhört de populäraste elbilarna i en jämn dragkamp med den betydligt större och dyrare elbilen Tesla Model S. Dessa är fyra numera veteraner som länge tävlat om pallplatserna.

När Tesla lanserade elbilen Tesla Model 3 i Sverige 2019 kom snabbt en utmanare som på kort tid klättrade upp på topplistorna. I Sverige blev den på drygt ett år den vanligaste Teslan. Kvar i toppen ligger Renault Zoe och Nissan Leaf.

Videon nedan visar utvecklingen över registrerade elbilar från 2014 till idag per månad. Den visar dessutom den mycket tydliga dragkampen som pågått genom åren.

Nya elbilar i år visar en annan utveckling

Tesla fortsätter växa, och en utbrytningen av statistiken för januari till maj i år visar att det är Tesla Model 3 som ökar mest, med ungefär dubbelt så många nya bilar som Renault Zoe och Nissan Leaf.

Statistiken visar också något annat. Det finns flera andra nya bilmodeller som ökar mer än Renault Zoe och Nissan Leaf. Både Audi och Kia lyckas leverera större mängder elbilar.

Bilmodell2020-jan till 2020-maj2019-jan till 2019-maj
Tesla Model 313941649
Audi E-tron855195
Kia e-Niro853948
Renault Zoe8381072
Nissan Leaf563681

I grafen längst upp i den här artikeln ser du en tydlig sammanfattning över nya elbilar som registrerats i Sverige hittills i år. Kommande elbilar som Tesla Model Y och Volkswagen ID.3 men även inhemska Polestar 2 kommer definitivt göra framtidens statistik än mer turbulent.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.