Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Tyska motortidningen Auto Motor und Sport har kommit över Teslas egna kundanalys kring europeiska kunders tankar kring köp av elbil. De europeiska biltillverkarna, men framför allt de tyska tillverkarna tappar kunder till Tesla.

Tesla har redovisat de mest förekommande bilarna som lämnas vid inbyte tillförmån för en Tesla Model 3. Över hela Europa byter förare av Volkswagen Golf gärna till Tesla Model 3 enligt rapporten. BMW 3-serie, Audi A3, BMW 5-serie och Audi A4 hör till andra modeller som toppar listan. Köparna är beredda att ta det högre inköpspriset och sedan se en långsiktig besparing.

Teslas undersökning som gjordes mellan februari 2019 och februari 2020 visar att nästan hälften, 9 av 20 gick från ett billigare fordonssegment till Tesla. 17 av 20 kunder körde tidigare en bil med förbränningsmotor eller hybridmotor. Tre av 20 kunder hade tidigare ägt en elbil.

Undersökningen visar att kunderna är medvetna om de lägre fordonsskatterna för elbilar, men också billigare underhållskostnader. Man slipper oljebyten, slitage på avgångssystem och får bromsar med längre livslängd.

Rapporten tar också upp att miljöbilsbonusar i form av subventioner vid köp av elbilar är en bidragande orsak till att många väljer elbil. Även kunders miljömedvetenhet har en bidragande roll. Mycket tyder alltså på att Tesla kommer dra stor nytta av de många nu ökade bonusarna och stimulanspaket vi ser till följd av pandemin.