Nissan visar elbilen som ska ersätta Nissan Micra – byggs hos Renault år 2024

Nissan ska lansera en kompakt elbil som ska ersätta småbilen Nissan Micra. Den ska bygga på plattformen CMF-BEV som är gemensamt utvecklad med Renault och Mitsubishi. Tillverkningen ska ske i norra Frankrike hos Renaults stora produktionsanläggning ElectriCity.

Plattformen som eldrivna ”Micra-ersättaren” ska bygga på ska kunna erbjuda upp till 400 kilometer i räckvidd. Plattformen har premiär 2024 och kommer sänka produktionskostnaden med upp till 33 procent. Energiförbrukningen kommer minska med mer än 10 procent jämfört med nuvarande Renault Zoe.

På plattformen ska man tillverka 250 000 elbilar om året från Renault, Alpine och Nissan. Utöver den helt eldrivna ersättaren till Nissan Micra kommer Renault att lansera elbilen R5 på samma plattform.

– Denna helt nya modell kommer att designas av Nissan och konstrueras och tillverkas av Renault med vår nya gemensamma plattform. Det maximerar användningen av våra allianstillgångar samtidigt som den behåller sin Nissan-känsla, säger Ashwani Gupta, COO på Nissan.

https://www.youtube.com/watch?v=SJY2_fFSI3A

– Detta är ett bra exempel på alliansens ”smarta differentierings”-strategi. Som efterträdare av vår ikoniska Micra är jag helt säker på att denna nya modell kommer att göra våra kunder i Europa uppspelta, avslutar Ashwani Gupta.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.