Live: Världspremiär för Minis två nya elbilar idag

Idag håller Mini världspremiär för inte mindre än två nya elbilar. Det handlar om nya generationen Mini Cooper och den första helt eldrivna Mini Countryman. Överraskningseffekten kanske uteblir då Mini redan har visat upp en hel del om de två kommande bilarna.

Men premiären lär ge klarhet i de tekniska specifikationerna som prestanda, batteristorlek och räckvidd. Där har de flesta uppgifterna varit högst spekulativa och varit baserade på lösrykta citat från intervjuer med Minis ledning.

Premiären startar klockan 11.00 idag, och du kan se den i videospelaren nedanför:

Utöver ett förnyat utseende lär vi ändå få se allt från starkare och mer effektiva motorer, bättre räckvidder och högre snabbladdningskapacitet. Det i kombination med ett helt nytt digital ekosystem.

De första bilderna visar också att Mini får ett rejält lyft i form av en mer modern men ändå retroinspirerad design som tar inspiration från den första generationen Mini. Här visar de första bilderna ett runt instrumentkluster och samma mjuka böjda linje som löper längs instrumentbrädan, precis som på originalet.

Lanseringen på marknaden för båda modellerna väntas bli till senare delen av våren och sommaren 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.