Första bilderna: Nya fräschare Mini Cooper Electric får interiör från förr

Mini visar nu för första gången upp interiören på nya uppdaterade Mini Cooper Electric. Inspirationen kommer från det förflutna och Minis tidiga modeller.

– Mer progressiv än någonsin, mer Mini än någonsin. Vi presenterar nya Mini Interaction Unit som snart kommer till den nya Mini-familjen, skriver tillverkaren om det nya infotainmentsystemet.

Nytt möter gammalt i interiören.

Istället för en rund analog hastighetsmätare som på de första Mini får den nya Minin istället en rund digital OLED-skärm på 9,4 tum. Här finns all information som hastighet, navigering och annan nödvändig förarinformation. Strax under skärmen finns en rad knappar och reglage med tydlig inspiration till originalet.

Bilen får också ett nytt operativsystem kallat MINI Interaction Unit som föraren kan anpassa efter eget tycke och smak. Vilket sedan också matchas mot den interiöra belysningen i kupén.

Systemet kommer också ha stöd för Apple CarPlay och Android Auto. När det kommer till CarPlay så kommer det att nyttja den runda skärmen fullt ut. Något som inte blir möjligt med Android Auto som då istället placeras i en kvadratisk box.

Lanseringen av nya Mini Cooper Electric är planerad till maj 2024. Sedan tidigare har vi fått se de första bilderna på exteriören.

Med uppdateringen kommer också två storlekar på batteri på antingen 40 eller 58 kWh. Modellen med det största batteriet får en räckvidd på upp till 400 kilometer. Den blir framhjulsdriven med en motoreffekt på 160 kW (215 hk). I görningen finns också en kraftfullare JCW-variant med hela 250 hästkrafter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.