Ineos Fusilier är en elbil för terrängen

Brittiska Ineos Automotive visade förra året upp den robusta terrängsuven Grenadier som hämtar inspiration från äldre Land Rover Defender. Ägaren till kemikalie- och petroleumkoncernen Ineos saknade helt enkelt originalet och valde att bli en biltillverkare.

Nu visar företaget upp nästa modell i form av en fyrhjulsdriven SUV som följer ett snarlikt formspråk. Den heter Ineos Fusilier och ska enligt tillverkaren erbjuda ”terrängkapacitet i världsklass”.

Fusilier ska leverera runt 400 kilometer räckvidd på en laddning, men några närmare detaljer om drivlinan ges inte idag. De första leveranserna är planerade till 2026 och tillverkningen kommer att ske hos kontraktstillverkaren Magna Steyr i Österrike.

Sir Jim Ratcliffe intill sin nya elbil.

Den nya bilen blir en renodlad elbil, det är en av de definitiva vägarna framåt som grundaren Sir Jim Ratcliffe ser. Men som en extra snuttefilt kommer Ineois också erbjuda Fusilier med en bensindriven räckviddförlängare som kan ladda högspänningsbatteriet.

– Elbilar är perfekta för vissa användningsområden men man måste ha realistiska förväntningar på andra tekniker som kan hjälpa till att påskynda den nödvändiga förändringen. Det är anledningen till att vi erbjuder en extra drivlina i Fusilier, en som dramatiskt minskar utsläppen men som har den räckvidd och tankningskapacitet som behövs, förklarar Ratcliffe.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.