Honda visar koncept på två nya elbilar – Saloon och Space-Hub

Honda lanserar idag en helt ny global elbilserie som går under namnet Honda 0 Series. Seriens namn representerar Hondas beslutsamhet att ta sig an utmaningen att utveckla nytt genom att återvända till Hondas rötter som biltillverkare och skapa helt nya elbilar från ”noll”.

Den nya serien illustrerar Honda genom de två konceptmodellerna Saloon och Space-Hub. Honda kommer att lansera den första av modellerna i Honda 0 Serie med start 2026. Först ut i Nordamerika, följt av Japan, Asien, Europa, Afrika och Mellanöstern samt Sydamerika. 

De två nya elbilarna och hela serien går under mottot Tunn, lätt och klok. Honda vill sträva efter att skapa ett nytt värde för elbilar och det innebär att övervinna begränsningar. Bland annat ska man slå hål på myten om att elbilar är ”tjocka och tunga” på grund av det stora batteriet som krävs för en lång räckvidd.

Det handlar om att utveckla fordon med lägre fordonshöjder vilket ska ge en bättre aerodynamisk prestanda genom nyttjandet av en särskilt tunn elbilsplattform. Dessutom vill Honda kombinera en sportig körning med prestanda med fokus på energieffektivitet för att trotsa människors uppfattning om elbilar idag. Det tredje benet handlar om mjukvarudefinierade mobilitetsprodukter och intelligenta teknologier.

Konceptet Saloon

Saloon beskriver Honda som flaggskeppsmodellen i Honda 0 Series. Den är själva signumet för ”Tunn, lätt och klok”. Den låga profilen och sportiga stilen skiljer Saloon från andra elbilar. Löftet är ett inre utrymme som är rymligare än vad man kan föreställa sig utifrån det yttre utseendet.

Saloon får också ett stöd för steer-by-wire-teknik som Honda har tagit fram under utvecklingen av robotteknik vilket gör det möjligt att skapa en körkontroll helt enligt förarens önskemål i en mängd olika körsituationer.

Space Hub

Konceptet Space-Hub utvecklades under temat ”öka möjligheterna för människor i vardagen”. En rymlig kupé med stora öppna fönsterytor skapar ett flexibelt utrymme som ska möta behoven hos människor och bli ett nav som förenar människor med varandra.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.