Ny elbil från Volkswagen – första skisserna på eldrivna ID. Aero

Volkswagen ger oss idag en glimt av framtiden genom att visa upp de första skisserna på den eldrivna sedanmodell ID. Aero. Detta är den senaste modellen baserad på Volkswagens MEB-plattform för elbilar.

Modellen som får en utmärkande bra aerodynamisk form i kombination med generösa utrymmen kommer placera sig i den övre mellanklassen.

– Särskilt iögonfallande i förproduktionsstudien är den aerodynamiska fronten och taket, som bidrar till att sänka energiförbrukningen och öka räckvidden, skriver VW i ett pressmeddelande.

Världspremiären av ID. Aero är planerad till direkt efter midsommarhelgen. Det handlar då om den varianten som ska börja säljas på den kinesiska marknaden under andra halvan av 2023. Men ID. Aero kommer också till Europa.

Motsvarande produktionsklar version för Europa och Nordamerika kommer Volkswagen att visa upp under 2023. Den versionen ska Volkswagen sedan tillverka vid sin fabrik i tyska Emden med start efter premiären.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.