Tesla öppnar Sveriges största Supercharger-station i Halmstad

Idag öppnar Tesla en ny Supercharger-station längs E6:an utanför Halmstad. Stationen får 28 laddplatser vilket gör den till Sveriges största snabbladdningsstation. Laddarna är av typen V3 och kan leverera en effekt på upp till 250 kW.

Den nya Tesla-stationen öppnar endast upp för Tesla-ägare inför midsommar. Först vid ett senare tillfälle kommer den öppnas upp för andra bilmärken som ett led i Teslas pilotprojekt att öppna upp Supercharger-nätverket för alla elbilar.

Det är den sextiotredje Supercharger-stationen i Sverige och kompletterar i närområdet Teslas stationer i Falkenberg, Mellbystrand, Varberg och Löddeköping.

Idag har Tesla 792 Superchargers fördelade över 63 stationer i Sverige. Planen är att fortsätta expandera under de kommande tolv månaderna med omkring 30 procent. Både när det gäller stationer och antalet Superchargers.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.