Stellantis nya strategi: Ska bara sälja elbilar i Europa från 2030 – ska erbjuda 60 modeller

Idag tillkännagav bilkoncernen Stellantis sin väg framåt mot en framtid med utsläppsfria transporter. I planen ingår att endast sälja elbilar i Europa från 2030. I USA är målet att nå 50 procent elbilar till 2030.

Stellantis planerar att lansera 75 nya elbilar med ett försäljningsmål på fem miljoner elbilar år 2030. För att nå dit är målet att sänka priset och tillverkningskostnaden på elbilar med 40 procent.

Från 2026 kommer alla nya modeller att vara elbilar i Europa. Totalt kommer man att erbjuda 60 eldrivna modeller på den europeiska marknaden till 2030. I USA kommer det finnas 25 eldrivna modeller.

Stellantis gick inte idag in på några detaljer kring vilka nya elbilar vi kommer att få se specifikt på den europeiska marknaden. Däremot gav man en tidsplan för den amerikanska marknaden med modeller från Jeep, Dodge, RAM och Chrysler.

Under presentationen visade Stellantis också upp de första bilderna på en helt eldriven Jeep. Den modellen kommer bli den första elbilen från Jeep och lanseringen kommer att ske i början av 2023.

Dessutom berättade man att den eldrivna versionen av pickupen RAM 1500 (bild överst i artikeln) kommer att erbjuda ledande prestanda, räckvidd och last- och dragmöjligheter. Lanseringen är planerad till 2024.

I Stellantis portfölj ingår biltillverkarna Jeep, Chrysler, Dodge, RAM, Mopar, Fiat, Abarth, Citroën, Peugeot, Opel, Vauxhall, Alfa Romeo, DS Automobiles, Lancia och Maserati.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.