Beskedet: Volvo EX30 ska tillverkas i Europa

Volvo kommer att börja bygga Volvo EX30 i Gent, Belgien. Det meddelar Volvo Cars i ett pressmeddelande idag. Det hela är ett svar på en större efterfrågan än väntad. Produktionen av Volvo EX30 har sedan tidigare redan rullat igång Zhangjiakou, Kina. De första bilarna är planerade att nå kunder innan slutet på detta året. 

Beslutet att även bygga EX30 i Gent ökar produktionskapaciteten för den nya elbilen, och är ett direkt svar på den förväntade efterfrågan i Europa men även den globala marknaden. De första EX30 producerade i Europa kommer att rulla av produktionslinan i Gent från 2025. 

– Vår ambition är att sälja EX30 runt om i världen till ett attraktivt pris, vilket underlättar övergången till att köra en elektrisk Volvobil för fler människor, samtidigt som det bidrar till företagets marginaler. Att lägga till produktion i Gent är ett logiskt steg eftersom vi siktar på att möta den starka globala efterfrågan på vår spännande lilla elektriska SUV, säger Jim Rowan, vd för Volvo Cars.

Från och med 2030 ska Volvo endast erbjuda helt elektriska modeller. Volvo räknar dessutom med att hälften av den globala försäljningsvolymen kommer att bestå av helelektriska bilar till mitten av det här årtiondet. Volvo EX30 är viktig i sammanhanget eftersom Volvo förväntar sig att den kommer ha en särskilt betydande del för tillverkarens tillväxt- och lönsamhetsmål framöver.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.