Aion Hyper GT siktar på att bli världens mest aerodynamiska elbil

Kinesiska elbilsmärket Aion försöker knycka titeln som världens mest aerodynamiska produktionsbil. I samband med kinesiska bilmässan Guangzhou Auto Show visade man upp elbilen Aion Hyper GT för första gången.

Aion Hyper GT tar till smarta trick som en lucka som öppnar delar av stötfångaren i höga hastigheter vilket ska minska luftmotståndet. Aion Hyper GT har också en aktiv spoiler som kan leda om vinden.

Enligt produktionsspecifikationerna har Aion Hyper GT en luftmotståndskoefficient på 0,19 cd. Det är bättre än Mercedes EQS cd-värde som uppmätts till 0,20. Men både Mercedes och Aion kan redan nu se sig slagna av Lightyear 0 som gick i produktion strax innan jul med ett cd-värde på 0,175.

Väl värt att notera är att Aion Hyper GT är i ett tidigt konceptstadie. Planen är dock att lansera något på den kinesiska marknaden under andra halvan av 2023. Oavsett vilken skepnad den färdiga produktionsbilen kommer ta så är konceptet riktigt snyggt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.