Vietnamesiska Vinfast visar eldrivna pickupen Wild

Vietnamesiska elbilstillverkaren Vinfast har nu visat upp ett koncept på en eldriven pickup. Namnet är Vinfast Wild och det hela sägs vara en demonstration på hur Vinfast ska bredda sitt produktsortiment framåt.

Målet är att skapa en pickup med ”exceptionell prestanda” som ska ”locka en ny yngre generation konsumenter”. Men i övrigt är Vinfast mycket kortfattade med detaljerna.

Storleksmässigt mäter den i alla fall 5,3 meter på längden, och den är nästan två meter bred. Det gör den till en mellanstor pickup med plats för fem personer.

Lastbädden mäter 1,5 meter i längd, men kan utökas till hela 2,5 meter. Det genom att sänka ner bakre väggen på kupén och den bakre stolsraden.

– Vi är mycket stolta över att introducera VF Wild-konceptet som demonstrerar vårt uppdrag att tillverka hållbara, högkvalitativa elbilar för en bredare marknad. Det här är inte bara en ny produkt i vårt utbud, den visar vår strävan att ge sig in på den snabba och blomstrande marknaden för elektriska pickuper, berättar Tran Mai Hoa, försäljnings- och marknadschef på Vinfast Group.

Vinfast ger inga närmare specifikationer på när man avser att lansera pickupen eller vilka marknaden den kan tänkas nå. Än så länge finns Vinfast bara i Nordamerika och på den inhemska vietnamesiska marknaden. En lansering i Europa är dock på gång.

Men mottagandet har Vinfast har väl varit sådär. De redan lanserade elbilarna har fått en hel del kritik och framför sig har Vinfast en ganska rejäl uppförsbacke:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.