Första bilderna på Range Rover Electric

Range Rover Electric.

Jaguar Land Rover släpper nu de första bilderna på den nya och helt eldrivna Range Rover. Förbokningen kommer att öppna innan slutet av detta året på utvalda marknader. Just nu genomförs de sista sluttesterna med prototyper.

– Våra ingenjörer är snart i mål med att skapa den tystaste och mest raffinerade Range Rovern som någonsin skapats. En unik aktiv bullerdämpande konfiguration och ljuddesign samt kupékomfortnivåer som möjliggörs av dess elektriska plattform kommer ge en fridfull modern lyx, skriver Land Rover om modellen.

Vi får inga uppgifter om drivlinan förutom att bilen så klart blir fyrhjulsdriven. Plattformen kommer bygga på en 800-voltsarkitektur vilket ska öppna upp för mycket snabb snabbladdning. Genom partnerskap med laddningsoperatörer ska man garantera en enkel och sömlös laddningsupplevelse.

Snabb laddning genom en 800V-arkitektur.

Land Rover avslöjar inga detaljer om räckvidd, men lovar att Range Rover blir ett uppkopplat fordon med intelligent teknik för att maximera räckvidden.

Nya Range Rover Electric är utformad för att klara de mest extrema temperaturerna och de tuffaste terrängerna. Den ska dessutom klara ett vattendjup på upp till 850 mm.

Bilen kommer att vara baserad på företagets egna plattform Modular Longitudinal Architecture. Den ska byggas i Solihull, Storbritannien. Batterier och den elektriska drivenheten ska komma från koncernens nya tillverkningsanläggning i Wolverhampton.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.