BYD visar första bilderna på lilla och billiga elbilen Seagull

Elbilen med det spännande namnet BYD Seagull ska snart ta den kinesiska elbilsmarknaden med storm likt en fiskmåsinvasion på en picknick. Elbilen ska locka med ett lågt pris och bra prestanda.

Nu har BYD visat upp de första officiella bilderna på modellen och släppt ett par små detaljer inför premiären senare i april. BYD Seagull är baserade på BYD:s senaste generation plattform ”e-platform 3.0”.

Den är utrustad med ett LFP-batteri och kommer erbjudas med två val av batteristorlek. Ett mindre på 30 och ett större på 38 kWh. Modellen med det stora batteriet har 405 kilometer i räckvidd enligt kinesiska körcykeln CLTC. Fritt översatt till europeiska WLTP-standarden motsvarar det uppskattningsvis runt 300 kilometer. Det mindre batteriet har en CLTC-räckvidd på 305 kilometer.

BYD Seagull kommer erbjudas med två motorstorlekar. Här kan köparen välja mellan antingen 55 eller 75 kW i motoreffekt.

Just priset, är attraktivt och förväntas landa runt motsvarande 120 000 kronor till 150 000 kronor. Enligt CarNewsCina kan det också bli aktuellt med en ännu lägre prissatt instegsmodell.

BYD Seagull är fyrsitsig och mäter 3780 mm i längd, 1715 mm i bredd och 1540 mm i höjd. Storleksmässigt blir den något större än en Volkswagen e-Up!

Även om BYD nu har börjat sälja elbilar i Europa så finns det inga uppgifter den lilla elbilen kommer hit. Efterfrågan skulle dock sannolikt vara hög. Den 18 april har Seagull premiär i Kina, då lär BYD också avslöja om det finns planer på en global lansering.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.