Topp 3: Laddboxar med dubbla uttag – för när du har två elbilar

Pressbild. Charge Amps

I takt med att fler väljer att köpa sin första elbil finns det också de hushåll som nu köper sin andra elbil. Med två elbilar på garageuppfarten ökar också behovet på smarta laddlösningar som kan hantera och ladda två elbilar samtidigt. 

Man behöver inte installera två boxar eller göra två installationer för att kunna ladda båda bilarna i hushållet. Det finns idag flera smarta laddboxar som är speciellt utvecklade för att kunna hantera och ladda två bilar samtidigt.

På så vis kan man spara en hel del pengar eftersom man endast behöver göra en installation. ”Dubbelboxen” är oftast billigare att köpa och installera än att köpa in två enskilda laddboxar med installation.

Laddboxarna för två elbilar har inte bara dubbla uttag. Även tekniken i boxarna är annorlunda. Den innehåller den teknik som krävs för att automatiskt lastbalansera mellan de två uttagen. 

Allt om Elbil har pratat med Laddboxbolaget som tipsar om smarta laddboxar med dubbla uttag. Nedanför får du tre tips på boxar rekommenderade av installatörerna hos Laddboxbolaget

– Vi ser att fler och fler nuförtiden väljer en laddbox med dubbla uttag, även om de i dagsläget bara har en bil för att de tänker framåt. Har man parkeringsplatserna intill varandra är det ett smart val och man sparar pengar genom att endast göra en installation, säger Niklas Gran, VD på Laddboxbolaget. 

Artikeln innehåller sponsrade länkar till Laddboxbolaget.

Charge Amps Aura

Charge Amps Aura är en dubbelbox utvecklade av svenska Charge Amps. Med många års erfarenheter har man utvecklat denna vädertåliga laddbox med dubbla uttag på 22 kW. Boxen lastbalanserar automatiskt mellan de två uttagen, och kan kopplas upp mot Charge Amps egna app för att övervaka och styra laddningen. Genom Charge Amps Amp Guard kan man dessutom lastbalansera boxen mot resten av hushållet. 

Garo Twin

Från svenska Garo kommer laddboxen Garo Twin. En populär och uppkopplad laddbox med smarta funktioner för att kontrollera laddningen via mobilen eller i datorn. Garo Twin går att få med fast kabel eller bara uttag om du vill använda en egen laddkabel. Den har dessutom stöd för RFID-läsare, om du vill låsa laddaren till taggar. Genom tillvalet Garo Modbus är det möjligt att lastbalansera mot husets elnät. Dessutom har Garo Twin stöd för att lastbalansera mot hem med solceller. 

CTEK Chargestorm Connected 2 

Från CTEK finns laddboxen Chargestorm Connected 2 med dubbla uttag som lastbalanserar mellan de två uttagen. CTEK har utvecklat en tålig laddbox, som passar så väl för hemmabruk som i större installationer med flera boxar. Laddboxen är fullt uppkopplad och det är möjligt att övervaka och kontrollera laddningen via en app. Boxen går att få både med fast kabel i olika längder eller enbart uttag. Här finns också RFID-läsare om man vill kontrollera vilka som användar laddaren och få ut statistik på hur mycket varje användare laddat. 

Till större installationer med flera boxar väljer man till CTEK NanoGrid Local som kan koppla ihop flera laddboxar i till exempel bostadsrättsföreningar, företag eller större parkeringar. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.