Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Laddbox hemma för elbilen

En laddbox, eller hemmaladdare är nästan en obligatorisk investering när du köper en elbil. Då slipper du att förlita dig på publika laddstolpar och kan lugnt och säkert ladda bilen hemma över natten.

Det är snabbare, säkrare och smidigare med en laddbox, än att använda en konventionell kabel ansluten till ett vanligt uttag. En laddbox ger högre strömstyrka än ett vanligt uttag och är dessutom säkrare då laddboxen innehåller funktioner som automatisk kan bryta strömmen vid fel.

Ladda hemma-stödet gör inköp av laddbox billigare

Från 1 februari 2018 träder en ny lagstiftning i kraft, där privatpersoner kan få ett ekonomiskt stöd när de installerar en laddbox i hemmet. Stödet gäller retroaktivt från 1 januari 2018.

Stödet täcker upp till hälften av kostnaden för laddpunkten och indragning av el. Som högst handlar det om en ersättning på 10 000 kronor per fastighet.

Kostnad för laddbox hemma?

Att få en laddbox installerad hemma av hög kvalité behöver inte medföra stora kostnader. En grundläggande laddbox av bra kvalité kostar strax under 10 000kr. Tillkommer gör en installationen, som brukar ligga på omkring halva den kostnaden.

Med det statliga Ladda hemma-stödet betalar du hälften.

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons