Ladda hemma-stödet 2019 – Naturvårdsverket väntar på riksdagens beslut

Laddstolpe i hemmet. Foto: Simon Hamelius/VW

Ladda hemma-stödet som infördes, och slopades under förra året kan komma tillbaka under våren. Det har regeringen föreslagit i sin vårbudget.

Under förra året innebar det att alla laddstationer för elbilar som installeras i hemmet får ett bidrag för hälften av kostnaderna, dock högst 10 000kr. Hur bidraget kommer att utformas för 2019 är ännu inte klart.

Naturvårdsverket kommer i vanlig ordning vara ansvariga för att hantera ansökningar och dela ut bidraget. Naturvårdsverket förbereder sig för att hantera bidragen, men först ska det också förtydligas av riksdagen.

I en uppdatering 10 april, och en ny uppdatering 15 april väntade Naturvårdsverket fortfarande på riksdagen.

Uppdatering 2: Stödet är nu återinfört och man har öppnat upp för anmälan. Läs mer här.

Om Ladda hemma-stödet 2018

Under 2018 delade Naturvårdsverket ut bidrag till totalt 3300 personer i 21 län, skriver Naturvårdsverket i en rapport. Flest bidrag till laddboxar per capita gick till Halland. Det genomsnittliga bidraget låg på 7717kr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.