Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Fast eller löstagbar kabel till laddbox

Ett vanligt ställningstagande när du köper laddbox är om den ska ha en fast kabel eller ha ett uttag för en löstagbar kabel. Om du vill ha fast eller lös kabel är egentligen bara en smaksak.

Den praktiska fördelen med en fast kabel är att du vet att kabeln alltid finns på plats, och att du endast behöver plugga i en sladd i bilen när du ska ladda. Nackdelen är att du kan behöva byta hela boxen om kabeln går sönder. Typ 2-kontakten är numera den beslutade EU-standarden för AC-laddning så att kontakten skulle bli utdaterad är nog inte sannolik.

Fördelen med en löstagbar kabel är att du kan skydda den bättre mot väder och vind genom att du tar den med dig när du inte använder laddaren. Nackdelen är att du måste förvara kabeln någonstans när du åker hemifrån (om du inte lämnar den i laddaren ändå) men det innebär ett extra steg att öppna bagaget/frunken för att lägga in/ut kabeln. Ibland kan kabeln, beroende på årstid dessutom vara smutsig och blöt att hantera.

Tillbaka till Kunskapsbanken

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons