Ziggy är elbilsladdaren på hjul – kör dit där den behövs

Amerikanska EV Safe Charge har presenterat en ny lösning på elbilsladdning som inte kräver att varje parkeringsplats i ett parkeringshus har en ansluten laddare.

Lösningen kallar man Ziggy. En mobil robotladdare på hjul som kan köra fram till elbilen som behöver laddas. Som en bonus kan den dessutom reservera en parkeringsplats.

Genom en app bokar elbilsägaren en parkeringsplats med laddning. När föraren kör in till parkeringshuset står Ziggy redo i parkeringsrutan. När du närmar dig, kör Ziggy ut och låter dig parkera. Efter det ställer den sig bakom din bil så att du kan ansluta laddkabeln.

När bilen är färdigladdad får du en notis, och kan koppla bort roboten som sedan kör tillbaka till sin bas för att ladda med ny energi till nästa uppdrag.

– Försäljningen av elbilar är hög men infrastrukturen för laddning hänger inte med. Ziggy är en flexibel lösning för att möta efterfrågan på det ökade laddningsbehovet, utan krav på dyra och tidskrävande installation av infrastruktur. I många fall, särskilt i äldre byggnader, finns inte möjligheten att sätta upp elbilsladdare förrän nu, säger företagets VD Caradoc Ehrenhalt.

Det är inte första gången vi ser denna typ av förslag på flexibla laddningslösningar. Bland annat har Volkswagen visat upp en liknande lösning på en laddningsrobot som dessutom kan ansluta till elbilen automatiskt. Även Aiways har visat upp ett förslag på en robotladdare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.